Klozet tıkanıklığı açıldığı zaman, klozetin tıkanmasına sebep olan cisim muhtemelen tamamen açılmamış olabilir. Evdeki bütün gider boruları birbirine bağlıdır. Klozet tıkanıklığını açmak için müdahale edildiğinde, tıkanıklığa sebep olan cisim biraz daha derine iteklenmiştir ve yarı tıkanıklığa sebep olmuş olabilir.
Yani tıkanıklığa sebep olan cismin bir kısmı hala borunun içinde duruyordur ve borunun iç çapını daraltmış olabilir. Yoğun su kullanımı sırasında, su yarı tıkanıklığın olduğu kısma geldiğinde rahat akamaz ve bir kısmı geri teper. En yakın çıkış noktası duşakabin gideri olursa duşakabin giderinden su geliyor olur.
Bu sorunun çözümü için kameralı görüntüleme cihazı ile borunun için incelenir ve sorun neden kaynaklanıyor kesin olarak belirlenebilir. Firmamızdan servis talep ederseniz ekiplerimiz en kısa sürede adresinize gelerek çalışmalara başlayacaklardır.
Sürekli peteklerin hava yapmasının sebebi oksijen bariyerli boru kullanılmamış olması olabilir. Bilindiği gibi ısıtma sistemlerinde oksijen bariyerli boru kullanılarak, borularından tesisata hava girmesi engellenir. Bu boruların özelliği dışarıdaki havanın borudan tesisata girmesini engellemektir. Ancak bazı yerlerde maliyeti azaltmak için bu borular kullanılmaz ve bu tür sorunlar meydana gelebilir.
Peteklerin hava yapmasının ikinci bir sebebi ise; kalorifer tesisatında bulunan suyun içindeki havadır. Oksijen atomları ile hidrojen atomlarının bir araya gelmesiyle su molekülü meydana gelir. Ancak kalorifer tesisatındaki su sürekli ısınıp soğuduğu için, oksijen atomları hidrojen atomlarından koparak hava meydana gelebilmektedir. Bu durumda peteklerin hava yapmasına sebep olur. Ancak peteklerin bu türden hava yapması uzun sürede meydana gelir.
Çatından gelen pimaş borusuda yok orada tamamen duvara vuran yağmur suyu içeri sızıyor .Ne yapacağımızı bilemedik .Dış Cepheden Yağmur Suyunun Girmesi
Bahsettiğiniz sorun üç sebepten kaynaklanıyor olabilir. Bunlardan ilki size söylenildiği gibi dış cephe yalıtımından kaynaklanabilir. Dış cephe yalıtımları farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca dış cephede bazı noktalarda boşluk kalmışsa ve yağmurun açısına bağlı olarak duvar su alıyor olabilir.
İkinci bir ihtimal ise; üst katın teras balkonunda fayanslardan kaynaklanmasıdır. Fayans aralarındaki derz dolgu yetersizse yağmur yağdığında, yağmur suyu fayans aralarından betona geçer sizin dairenin dış duvarına denk gelen noktasında kendini gösterebilir.
Son olarak, üst kattaki teras balkonunun gider borularında kırılma yada hatalı montaj söz konusu olabilir. Üst dairenin kullanılmaması durumu değiştirmez çünkü yağmur yağdığında yağmur suyu terasın balkonunda bulunan gider borusuna girer ve eğer gider borusunda sorun varsa boru içinde su betona akarak sorun meydana gelir. Kesin konuşabilmek için dış cephenin yalıtımı kontrol edildikten sonra üst katın fayansları ve atık su borusu kontrol edilmelidir.
Kombi su akıtma problemleri; kombide bulunan suyun fazla olmasından, bakımı yapılmayan kombilerde, bazı doldurma hatalarından ve tesisattaki bağlantı hatalarından kaynaklanıyor olabilir.
Bunun için öncelikle kombi yetkili servisini aramız gerekir. Yetkili servis kombiyi inceledikten sonra kombi bir sorun olmadığına dair rapor verirse, tesisat sistemini kontrol ettirmek için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.